Medije sad svi znaju prepoznati, mogao bi biti sažetak radionice održane u dječjem vrtiću "Krijesnica" Mali Bukovec povodom obilježavanja Dana medijske pismenosti.

Polaznici starije vrtićke skupine pokazali su veliki interes prema medijskoj tematici te su nakon detaljnog osobnog upoznavanja i isprobavanja pojedinih medija, poput slikovnice, tableta, mobitela, igrica, letaka, novina, časopisa, bojanki, knjiga, gramofonskih ploča, radia, iPoda i sličnih, uspješno svladali i njihovo razvrstavanje. Naime, prvo su ih dijelili na one koji se slušaju/čitaju/gledaju, a nakon toga i prema načinu distribucije, na tiskane i elektroničke.

I najvažnije, djeca su jako dobro ovladala raspoznavanjem 'prave' od medijske 'stvarnosti', u kojoj caruju simboli; crteži, slike, riječi, snimke, zvukovi te su uspješno uočavali i razlike među stvarnim iskustvima i ‘simboličnim’ prikazima u medijima.

Zahvaljujući svemu navedenom male krijesnice zasigurno su osposobljenije za bolje snalaženje u svijetu medija, a obzirom na iskazan interes, proaktivnost, pozitivnu atmosferu i marljiv rad, neko novo medijsko druženje zasigurno će se ponoviti.

Radionicu namijenjenu djeci predškolske održala je Iva Janežić, mag. novinarstva.

djeca mediji 2 djeca mediji 5 krijesnice radionica 1 krijesnice radionica 2 krijesnice radionica 4