Općina Mali Bukovec i ove godine će se priključiti najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša – „Zelena čistka 2019.“

         U sklopu europske kampanje „Let's clean up Europe!“ i kao uvod u obilježavanje Dana planeta Zemlje, održati će se velika akcija čišćenja divljih odlagališta - 13. travnja 2019. godine. „Zelena Čistka“ zajednička je akcija koja se u Lijepoj našoj održava već osmu godinu zaredom, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj. Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro. Glavni cilj akcije je da se mještani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode, te da se podigne razina svijesti o čistom okolišu.

         Ovim putem pozivamo sve mještane Općine Mali Bukovec da se pridruže i uključe u kampanju za čist okoliš kako bismo zajedno naš životni prostor učinili ugodnijim i ljepšim za život.Velika akcija čišćenja „Zelena čistka“ održat će se u subotu, dana 13. travnja 2019. godine, a okupljanje sudionika predviđeno je u 16:00 sati kod Lovačke kuće u šumi Križančiji.Općina će osigurati potrebnu opremu za sve sudionike (rukavice, vrećice za otpad). Nakon akcije čišćenja održat će se prigodno druženje uz domjenak.

         Za sve daljnje informacije i uključivanje u sudjelovanje možete se obratiti na broj telefona: 042/843-401 (Jedinstveni upravni odjel Općine Mali Bukovec) ili na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Općina Mali Bukovec