Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg nositelj je projekta „Zaželi“ pod nazivom „Pomažemo sebi, pomažemo drugima“ Ministarstva rada i mirovinskog sustava uz obavezne partnere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb. Partneri na projektu su i grad Ludbreg te sve općine ludbreške subregije.

Od 1. srpnja 2018. godine s radom će započeti 20 osposobljenih gerontodomaćica s područja ludbreškoga kraja. Riječ je većinom o nezaposlenim ženama starijim od 50 godina koje će raditi i pomagati potrebitima – starijim, bolesnim i nemoćnim osobama.

Podjeli uvjerenja o osposobljavanju i ugovorima o radu koji se potpisuju na dvije godine nazočio je Slađan Mustač, zamjenik općinskoga načelnika. Vrijednost projekta je 3.150.000 kuna. Svaka gerontodomaćica osposobljena je za korištenje prijenosnoga računala za vođenje evidencije i uz to dobit će bicikl za obilazak po terenu.

Za područje Općine Mali Bukovec zadužene su Ljubica Rupec, Sanja Krušelj, Nevenka Povijač i Verica Čukec. Popis korisnika pomoći na terenu može se proširiti pa apeliramo na sve kojima je pomoć potrebna neka se slobodno jave u općinski ured.

{ppgallerty}Galerija/dogadjanja/2018/gerontodomacice{/ppgallery}