Koncertima tamburaškog sastava Begini i legendarnog Kiće Slabinca te sportskim i zabavnim sadržajima proteklog je vikenda započelo obilježavanja Dana Općine Mali Bukovec koje će potrajati sve do nedjelje. Veliki broj mještana svih generacija odazvao se prve i druge večeri na koncerte u šatoru u središtu Malog Bukovca.

– Zagrijavanje je počelo već u subotu kada su nastupili Begini, a šator je doslovce bio premali za sve one koji su odlučili doći na koncert Kiće Slabinca. Zadovoljan sam što su koncerti pobudili ovakvo zanimanje što znači da smo uspjeli „pomiriti“ i zadovoljiti sve ukuse – kazao je načelnik Općine Mali Bukovec, HSS-ov Darko Marković.

Osim koncerata održana su razna natjecanja od sportskih do onih zabavnog karaktera. Tako je u nedjelju školska dvorana u Velikom Bukovcu ugostila mlade karatiste iz cijele županije u sklopu Županijske karate lige. Domaćin turnira bio je Karate klub Okinawa iz Malog Bukovca.

– Turnir u karateu je zaista vrhunski organiziran. Mi smo prije pet, šest godina počeli razmišljati o tome što i kako organizirati za mlade pa smo došli na ideju da osnujemo karate klub i to su djeca jako dobro prihvatila – kazao je po završetku turnira načelnik Marković.

Iako se radi o mladom klubu organizacija je bila na visini što je potvrdio i predsjednik kluba Siniša Tkalčec, a nisu izostali ni rezultati.

– Mi smo relativno novi klub i radimo u dvorani OŠ Veliki Bukovec. Imamo 30-ak mališana, s kojima rade dva trenera. Što se tiče natjecanja, od 14 nastupa uzeli smo 12 medalja i mislim da je to jako dobar rezultat – kazao je predsjednik KK Okinawa Siniša Tkalčec.

Najavio je i skori nastup dvoje članova na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku. Osim Karate kluba Okinawa predstavili su se i drugi sportski klubovi.

– Imamo nekoliko sportskih društava, odnosno udruga i gotovo svi se predstavljaju u sklopu obilježavanja Dana općine pa možemo reći da će manifestacija ove godine proći i u sportskom duhu – najavio je Marković.

Novina ove godine bilo je nedjeljno natjecanje u kuhanju kotlića ispred Društvenog doma u Malom Bukovcu. Odazvalo se ukupno 18 ekipa, a najbolji paprikaš pripremila je ekipa iz Novog Sela Podravskog. Drugo odnosno treće mjesto zauzeli su ekipe iz Županca te DVD-a Mali Bukovec.

– Odaziv na prvo natjecanje u kuhanju kotlića nadišlo je sva naša očekivanja i zaista sam zadovoljan jer je ovo premijerna organizacija koja je pobudila veliki interes. Svi kotlići bili su odlični. Još više veseli odlična atmosfera i druženje ekipa nakon natjecateljskog djela – istaknuo je Marković.

Obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec nastavljeno je u utorak, 1. svibnja, na Međunarodni praznik rada. Igrao se prvenstveni nogometni općinski derbi između NK Bukovčan 27 i NK Mladost Sveti Petar na igralištu u Malom Bukovcu. Susret je završio rezultatom 3:3, a potom je uslijedilo „treće poluvrijeme“ – domjenak za nogometaše, navijače i sve mještane uz prvomajski grah i tamburaše.

Središnja događanja Dana Općine bit će u petak, 4. svibnja, na blagdan svetog Florijana. U 17 služit će se sveta misa u crkvi svete Katarine u Malom Bukovcu, a u 18 sati počet će svečana sjednica Općinskoga vijeća Općine Mali Bukovec u vatrogasnom domu u Malom Bukovcu. Domjenak u šatoru ispred vatrogasnoga doma najavljen je za 19 sati.

DSC_2008.JPG DSC_2010.JPG DSC_2012.JPG DSC_2014.JPG DSC_2016.JPG DSC_2019.JPG DSC_2020.JPG DSC_2021.JPG mali_bukovec_1.JPG mali_bukovec_2.JPG mali_bukovec_3.JPG mali_bukovec_4.JPG mali_bukovec_5.JPG mali_bukovec_6.JPG mali_bukovec_7.JPG mali_bukovec_8.JPG mali_bukovec_9.JPG mali_bukovec_dan_opcine_2017.jpg