U Općini Mali Bukovec bit će posebno svečano od 28. travnja do 6. svibanja. Bogatim će se programom obilježavati Dan Općine, 25. obljetnice rada Općine Mali Bukovec u neovisnoj Republici Hrvatskoj i 130. godina rada u sastavu Varaždinske županije.

Program počinje u subotu, 28. travnja, u 17 sati u centru Maloga Bukovca gdje će se održavati proštenje, a u 20 sati počet će zabavni program pod šatorom s predgrupom Profeel, a u nastavku koncertom tamburaškoga sastava Begini.

Nedjeljni program, 29. travnja, počinju sportaši. Od 10 sati Karate klub Okinawa bit će domaćin 1. kola Prvenstva županijske lige Varaždinske županije u karateu u dvorani Osnovne škole Veliki Bukovec, a u 14 sati počinje malo drukčije natjecanje – kulinarsko natjecanje u kuhanju kotlića ispred društvenoga doma u Malom Bukovcu uz tamburaše. Zabavni program u šatoru s predgrupom Tim počinje u 18 sati, a u 20 sati počinje koncert legendarnoga Krunoslava Kiće Slabinca.

Obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec nastavlja se u utorak, 1. svibnja, na Međunarodni praznik rada. S početkom u 17 sati igrat će se prvenstveni nogometni općinski derbi između NK Bukovčan 27 i NK Mladost Sveti Petar na igralištu u Malom Bukovcu. Domjenak za nogometaše, navijače i sve mještane uz prvomajski grah i tamburaše na igralištu je najavljen za 19 sati.

Središnja događanja Dana Općine bit će u petak, 4. svibnja, na blagdan svetog Florijana. U 17 služit će se sveta misa u crkvi svete Katarine u Malom Bukovcu, a u 18 sati počet će svečana sjednica Općinskoga vijeća Općine Mali Bukovec u vatrogasnom domu u Malom Bukovcu. Domjenak u šatoru ispred vatrogasnoga doma najavljen je za 19 sati.

Subotnji program, 5. svibnja, donosi Prvu likovnu koloniju povodom Dana Općine Mali Bukovec kod lovačkoga doma u šumi Križančija, koja će početi u 9.30 sati i potrajati cijeli dan, s podjelom zahvalnica, večerom i zatvaranjem 1. likovne kolonije u 19 sati.

Posljednji dan programa je nedjelja, 6. svibnja. Od 11 sati bit će služena sveta misa s procesijom do pila svetoga Florijana, a u 13 sati počinje domjenak za sve vatrogasce i goste u društvenom domu u Malom Bukovcu.

Ulaz na sve manifestacije povodom obilježavanja Dana Općine Mali Bukovec je slobodan.

 

Dani opcine mal bukovec program pozivnica 2018