Glumačka družina žena Udruge „LUN-MLA“  Lunjkovec nastupala je i ove godine na Festivalu kajkavske komedije „Dani Maldena Kerstnera“, koji se održavao od 23. do 26. studenog u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg.

Glumice „LUN-MLA“ redovite su na Kerstnerovim danima od osnutka Udruge i ovo im je bio dvanaesti nastup. Predstave s kojima nastupaju većinom su njihove autorske.  Do sada su imale predstave: „Višnje“, „Snoboki pod brajdama“, „Huda žena“, „Nesretne ljubavi“, „Salon ljepote“, „Kraj serije“, „Pare nisu problem“, „Selski doktor“, „Babica je semu kriva“, „Najlepše je v kuruzi“ i „Velke lampe“, a  ove godine predstavile su se novom autorskom predstavom „Na placu“. Ulogu Ciganke utjelovila je Svjetlana Šarec, Ružica Lovasić glumila je načelnika, Marija Ledinko bila je kuma Ankicu, a autorica teksta,  Štefanija Šarec, ujedno je i odigrala ulogu kume Milice. Njihov nastup posjetitelji Festivala prihvatili su s velikim oduševljenjem.

Glumice Udruge „LUN-MLA“ veoma su ponosne na svoj dugogodišnji doprinos kulturnom životu naše lokalne zajednice, tim više što su svjesne važnosti svoga truda u promicanju i očuvanju zavičajnog govora i identiteta.


DMK2023-ned-10-scaled.jpg DMK2023-ned-6-scaled.jpg DMK2023-ned-7-scaled.jpg DMK2023-ned-8-scaled.jpg DMK2023-ned-9-scaled.jpg viber_slika_2023-11-27_17-08-10-972.jpg