Udruga umirovljenika i starijih osoba naše Općine u suradnji s Humanitarnom udrugom „LUN-MLA“ Lunjkovec organizirala je u sklopu programa proslave Dana općine Mali Bukovec 21. 5. 2023. godine u Društvenom domu Sveti Petar humanitarno druženje.

U programu je nastupao pjevački zbor Udruge umirovljenika Općine Mali Bukovec, glumačka družina žena udruge „LUN-MLA“, KUD Josip Genc iz Bednje, pjevački zbor Udruge umirovljenika iz Donjeg Vidovca, Udrugu od stiha iz Sračinca te Udruga umirovljenika iz Ludbrega. Izvođači su svojim pjesmama, autorskim stihovima i dramatizacijom promovirali kajkavski govor svoga kraja. Program je vodila Ladislava Šarec. Ona je također kazivala svoje kajkavske stihove. Prisutne je pozdravio načelnik Općine Mali Bukovec, gospodin Darko Marković, koji je izrazio zadovoljstvo zbog raznolikosti i mnogobrojnosti sadržaja kojima je obilježena 30-ta godišnjica Općine.

Također su bila izložena likovna djela nastala  na likovnim kolonijama Humanitarne udruge „LUN-MLA iz Lunjkovca od 2018. do 2022. godine.

Budući da je druženje bilo humanitarnog karaktera, svi prisutni su imali lijepu priliku otvoriti svoje srce za potrebe drugih. Prikupljena sredstva od kupnje likovnih djela, kao i donacije posjetitelja, namjenjuju su za potrebe Zaklade Vita koja pomaže djeci oboljelog od malignih ili drugih teških oboljenja.
1.jpg 10.jpg 11.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 1_a.jpg 2.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg