Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije u suradnji s Agroudrugom Općine Trnovec Bartolovečki održala je u Šemovcu 23. srpnja 11. natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje je otvorio župan Predrag Štromar uz velik broj posjetitelja. Dvojica orača bila su iz naše Općine. To su Krunoslav Mužic i Matija Golenja iz Svetog Petra. Natjecanje se održalo u dvije kategorije. dvobraznim plugom ravnjakom i plugom premetnjakom. Ocjenjivanje je obavljeno prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, a u ovako jakoj konkurenciji prvo mjesto u kategoriji oranja ravnjakom osvojio je Krunoslav Mužic dok je drugo mjesto osvojio, također, orač iz naše Općine Matija Golenja. Naš prvoplasirani Krunoslav Mužic odvažit će se i sudjelovati na Državnom natjecanju 27. kolovoza u Velikoj Gorici. Želimo mu uspjeh u natjecanju uz njihov slogan Dobar pravac i mirnu brazdu.

krunoslav muzic1 krunoslav muzic2 krunoslav muzic3 krunoslav muzic4 krunoslav muzic5 krunoslav muzic6 krunoslav muzic7 krunoslav muzic8