U petak, 24. lipnja u Vatrogasnom domu u Malom Bukovcu održano je predstavljanje knjige „NEČUJNI KRIKOVI GORČINE“ autorice Ladislave Šarec iz Lunjkovca.

Poslije „Titraja duše“, knjige izašle 2013. godine, ovo je druga knjiga mlade autorice. Od te tri godine, od prve njezine knjige, u kojoj nam otkriva svoje emocije, uspone i padove, životna iskustva, u drugoj knjizi vidimo već autoricu s poetskom zrelošću, s jednostavnim ali vrlo izbrušenim stilom pisanja, koja osvaja nove slobode kreativnog oblikovanja umjetničkog djela.

Nakon pozdrava Melani i Filipa Šarec, veliki broj prisutnih na predstavljanju pozdravio je i gradonačelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković. Knjigu su, uz autoricu Ladislavu Šarec,  predstavili urednik Mladen Levak i recenzentica knjige prof. Đina Bobetić koja je između ostalog rekla da  „autorica svojim stihovima stvara modernu poeziju u kojoj se lirski subjekt suočava s relativizmom kategorije lijepoga. Za pjesnikinju je poezija prostor ljepote, mjesto u kojem se zrcali duša, pretapaju boje, izviru osjećanja, čuju bolni jecaji što se gube u krikovima samoće. Čitava je poezija Ladislave Šarec koncipirana oko pitanja dvojnosti ljudske prirode (sukob dobra i zla, ljubavi i grijeha, žudnje i gorčine, života i smrti), kao i pokušaja da izbjegne zlo koje odasvud vreba, da nađe spas od grijeha, pronađe utjehu u Bogu…. Književno stvaralaštvo autorice može se iskazati jednom riječju: eksplozija osjećaja, čežnje, žudnje, povratka životu, ljubavi i ženstvenosti. Za nju je cilj pjesništva prodrijeti u nepoznato, nedokučivu sferu bića koje nanosi gorčinu, zaliječiti bolne uspomene i pronaći smiraj u nadi.“

U izuzetno dobrim interpretacijama, pjesme iz knjige čitali su Snježana Tišljarić i Vjekoslav Blatarić.

Bogat je bio glazbeni dio. Tako se publici predstavio mladi kantautor iz Koprivnice Mihovil Maloča koji je uglazbio i jednu pjesmu Ladislave Šarec. Amala Blatarić je svojom interpretacijom također počastila publiku, a najveći glazbeni dio podnijeli su uvijek odlični članovi Tamburaškog sastava LUN-MLA iz Lunjkovca.

Predstavljanje knjige pratila je i izložba slika i slikarski performans slikara Mladena Palića iz Svetog Martina na Muri, koji je ilustrirao knjigu.

Sve u svemu bilo je to prekrasno pjesničko-glazbeno-slikarsko predvečerje u Malom Bukovcu na predstavljanju druge knjige Ladislave Šarec „NEČUJNI KRIKOVI GORČINE“ čije izdavanje je pomogla i Općina Mali Bukovec, ugostiteljski objekt

 ,, Podravska ruža“ iz Malog Bukovca, te Galko d.o.o. iz Malog Bukovca.

I jedna pjesma iz knjige -

SAN U STIHU

Svi plove u lađama snova

moja ni krenula nije,

čeka uru

da kasni sat odbije.

U gluho doba noći

um prostire vidik u daljine,

a olovka u ruci

stihove piše.

U prozirnom velu tajni

poštenje s nepravdom gubi

kao što voda

kamen dubi.

Umorna od života

u snu počinka nemam,

samo pisana poezija

meni treba.

O papir udaram brige

što tijelo i dušu more

jer jedino papir

udarac uzvratit ne može.

U ove kasne sate

cijeli je dom tih,

a meni odmor daje

olovka i napisan stih.

knjiga gitarist sjacnao slunmla ssnjispom svjb promocija3 promocija 1