Zbor umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec u pratnji prijatelja, a pod pokroviteljstvom Općine, posjetio je 21. prosinca 2017.  godine Zagreb.

Već treću godinu zaredom, kao što znamo, Zagreb je proglašen najljepšom božićnom destinacijom u Europi. Umirovljenici su se uvjerili u blještavilo i sjaj Zagreba, gastronomsku ponudu i ljepote ukrašenih ulica. U pratnji im je bio zamjenik općinskoga načelnika Slađan Mustač.                                                                                   

Nakon obilaska katedrale i posjeta Zrinjevcu uslijedio je nastup Zbora u sklopu projekta „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima“ koji je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića. U njemu i ove godine sudjeluju brojne osobe iz javnog života i građani Republike Hrvatske. Projekt potiče ljude na važnost pravih životnih vrijednosti, posebice tijekom blagdana kad su ljudi najosjetljiviji, da svojim najbližima daruju ljubav odnosno poklone koji imaju priču koja će im zagrijati srce ne mareći za materijalnu vrijednost poklona. Takvu jednu lijepu priču utkao je pjesmom naš Zbor umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec svojim polusatnim nastupom pod vodstvom voditeljice Štefanije Šarec u Preobraženskoj ulici. Nastupali su pred prolaznicima i okupljenima nakon čega se u nastavku za dobru zabavu pobrinula Ksenija Erker, a na kraju je nastupio bend Daj pet.                                                             

U Projektu sudjeluje Zaklada Zajednički put koja pomaže starijim osobama pod motom Mi ne brojimo godine nego osmijehe!           

Zajedničkim projektom „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima“ žele pridonijeti osvještavanju javnosti o potencijalima koje starije osobe imaju i kojima doprinose boljitku zajednice. Osim potencijala i kapitala starije osobe imaju i svoje specifične želje i potrebe s kojima smo kao društvo nedovoljno upoznati.               Predsjednica umirovljenika Marija Balija istaknula je u intervjuu, koji dala, da su umirovljenici presretni što su se uključili u ovaj program i da im ovakva druženja izuzetno puno znače jer se i oni druže s mladima, posebno vrtićancima i omladinom u svojoj općini. (S. M.)

 

DSC_1868.JPG DSC_1869.JPG DSC_1882.JPG DSC_1885.JPG DSC_1890.JPG DSC_1892.JPG DSC_1895.JPG DSC_1899.JPG DSC_1907.JPG DSC_1910.JPG DSC_1958.JPG DSC_1968.JPG DSC_1969.JPG DSC_1975.JPG DSC_1978.JPG DSC_1979.JPG DSC_1980.JPG DSC_1983.JPG advent_2017.jpg