Udruga Perspektiva iz Malog Bukovca svake godine organizira Konferenciju PerspektivA, a ove godine održana je već peta po redu. Konferencija se sastoji od zagrebačkog dijela, koji je namijenjen mladim psiholozima, i bukovečkog dijela, koji je namijenjen svima.
 
Ove godine "bukovečki" dio održan je 25.11.2017. u Dječjem vrtiću "Krijesnica" i 2.12.2017. u prostorijama Udruge umirovljenika Općine Mali Bukovec.

U subotu, 25.11.2017. u Dječjem vrtiću u Malom Bukovcu održano je interaktivno predavanje za roditelje vrtićke djece pod nazivom Komunikacija koja povezuje. Psihologinje Nikolina Dubravac i Ana Sakoman prenijele su polaznicima poruku da su kod djece (a i kod odraslih) sve emocije dozvoljene i poželjne, ali postoje ponašanja koja to nisu. Česta je greška svih nas da ne dopuštamo djetetu da bude ljutito ili tužno, iako za to ima razlog. Umjesto da od njega tražimo da te emocije ne izrazi, dobro je s djetetom dogovoriti koji je prihvatljiv način izražavanja negativnih osjećaja. Tako ćemo u slučaju da dijete lupa vratima, odlučno takvom ponašanju reći ne, a kao zamjensko ponašanje ponuditi npr. udaranje jastukom.

Tjedan dana kasnije, 2.12.2017. psihologinja Venita Mužek u Svetom Petru održala je predavanje za umirovljenike pod nazivom “Pamćenje u svakodnevnom životu: Gdje sam ostavio ključeve?” Venita Mužek, osim što je članica Udruge Perspektiva, također je aktivna i u Udruzi Senior iz Zagreba. 

Evo što je rekla o podravskom dočeku: “Ovo je za Udrugu Senior svakako bio korak dalje u radu jer to je prva suradnja sa starijim osobama izvan Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Bila sam ugodno iznenađena – kako toplim dočekom zbog kojeg smo zaboravili na vremenske uvjete, tako i znatiželjom koja je dolazila od slušačica (i slušača u manjem broju) vezano uz temu."

Osvrnula se i na temu pamćenja: "Starije osobe često su zabrinute zbog promjena u funkcijama pamćenja koje dolaze s godinama te je važno objasniti im da su neke od njih potpuno normalne, npr. gubljenje ključeva ili zaboravljanje imena nekog glumca s TV-a. Kriva predodžba o vlastitim mogućnostima pamćenja može dovesti do tjeskobe i smanjenog zadovoljstva životom" rekla je mlada psihologinja.

Predavanjem u Svetom Petru završila je ovogodišnja Konferencija PerspektivA, a sljedeća nas očekuje u jesen 2018. Ako imate prijedlog teme za bukovečki dio, možete ga poslati na perspektiva.udruga@gmail.com
 
Ana i Nikolina u DV Krijenica Ana i Nikolina za vrijeme vjezbe u DV Roditelji i odgajateljice za vrijeme vjezbe umirovljenici 2 Venita Muzek Predavanje u Svetom Petru