U ponedjeljak17. lipnja 2024. godine, u 11 sati sedmorica Malobukovčana krenuli su na riječni put Dravom i Dunavom dug 300 kilometara.

Sedmeročlanu ekipu predvodi kapetan Mario Lovrek, a krenuli su na put iz Malog Bukovca do Vukovara kako bi na Ovčari položili vijence za sve one koji su tijekom Domovinskog rata ondje izgubili živote. Očekuje se da će put trajati četiri dana, te da će ekipa stići u Vukovar u četvrtak, 20. lipnja.

Prva postaja ove sedmeročlane ekipe bila je Križnica u koju su stigli u ponedjeljak u večernjim satima, te su ondje, nakon sedam sati plovidbe, napravili kratku pauzu i prenoćili. Vodostaj rijeke Drave je dosta visok, no ekipa ističe da je putovanje ugodno i zabavno, ali je i putovanje kojim se stvara povijest za Općinu Mali Bukovec budući da je to prva ovakva plovidba iz bukovečkog kraja.

Iz Malog Bukovca, mjesta gdje se rijeka Bednja ulijeva u Dravu, još nitko nije čamcem krenuo na tako daleku plovidbu, a ekipa očekuje da će u Vukovar stići u četvrtak u popodnevnim satima te se potom uputiti na Ovčaru i na groblje. 

Ekipa će u Vukovaru prespavati i potom će se u petak automobilima vratiti kući. Cijeli je ovaj pothvat organiziran pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec, čiji načelnik Darko Marković svojim sumještanima u ovom putovanju pruža punu podršku. Načelnik Marković smatra da je ova plovidba lijep i prikladan način odavanja počasti svim stradalim žrtvama zločina počinjenog 1991. godine, te da je obveza svih nas čuvati sjećanje na one koji su svoje živote dali za domovinu u kojoj danas mirno živimo.

od_malog_bukovca_do_vukovara_1.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_10.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_11.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_12.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_13.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_14.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_15.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_16.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_2.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_3.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_4.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_5.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_6.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_7.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_8.jpg od_malog_bukovca_do_vukovara_9.jpg