LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „IZVOR“ 

 

 Organizira radionicu za potencijalne korisnike intervencije

73.12. Potpora malim poljoprivrednicima

 

Lokalna akcijska grupa „Izvor“ organizira radionicu za potencijalne korisnike intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima.

 Ovaj tip intervencije pruža podršku malim, potencijalno održivim poljoprivrednim gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište. Na taj način će se pomoći poljoprivrednim gospodarstvima u komercijalno isplativom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 3.000 EUR-a SO do 10.000 EUR-a SO ako ulažu u sektor voća, povrća i cvijeća, odnosno do 15.000 EUR-a SO za ulaganja u ostalim sektorima.

Postotak povrata je do 85 %,  max 30.000,00 € za investicije u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, gospodarskih vozila, podizanje i restrukturiranje nasada, gradnju i opremanje objekata za životinje, skladištenje i hlađenje, plastenika i sl.

Detaljnije informacije o natječaju saznat će te od stručnih predavača na radionici u društvenom domu u Svetom Petru, Harambašina ulica 1, 20.05.2024 u 18.00 sati. Za potencijalne prijavitelje sa područja LAG „Izvor“ (Općine Mali i Veliki Bukovec)