Drage trkačice i trkači,

Povodom Dana općine Mali Bukovec, Općina Mali Bukovec uz podršku udruge BUKOVEČKI BEGAČI (BU-BE) organizira prvu utrku "BEDNJA - NAJDUŽA HRVATSKA RIJEKA".
 
S ponosom najavljujemo da su prijave za Utrke "BEDNJA - NAJDUŽA HRVATSKA RIJEKA" u Malom Bukovcu otvorene (https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1923). Bednja- najduža rijeka u Hrvatskoj 133km, koja ima izvor i ušće u Hrvatskoj. Izvire kod Trakošćana u Hrvatskom zagorju i teče kroz mjesta: Bednja, Lepoglavu, Ivanec, Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ludbreg te se ulijeva u Dravu u Podravini kod Malog Bukovca. Zajedno sa Dravom čini zaštićeno bio područje pod nazivom "Europska Amazona".
 
Mjesto održavanja:  Mali Bukovec - obala rijeke Bednje
 
Vrijeme održavanja:   14.05.2023. u  10:00 h (NEDJELJA)
 
Start – Cilj utrke: kod nogometnog igrališta NK Bukovčan 27
 
Prijava on-line: Najkasnije do 07.05.2023. god. u 24:00 h
Prijaviti se možete i na sam dan utrke kod starta, ali tada postoji rizik da ostanete bez poklon paketa organizatora.
Mlađi od 14 godina ne mogu nastupati na glavnoj utrci (plava utrka).
Kotizacije za nastup na utrkama nema.
 
Informacije -  tel: 098 9712012 Branko Leščak, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
                       tel: 098 9098152 Božidar Osivnik, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Kako do nas: Mali Bukovec je najistočnije naselje u Varaždinskoj županiji, nalazi se 10 km od Ludbrega, 20 km od Koprivnice, 30 km od Varaždina.
Kod ulaska u Mali Bukovec nalazi se nogometno igralište gdje će se održati sve aktivnosti vezane za utrku i popratni sadržaj.
U blizini nogometnog igrališta postoji 100-tinjak parkirnih mjesta.
Mjerenje vremena i obrada rezultata: www.stotinka.hr
Svi rezultati biti će objavljeni po završetku utrke na www.stotinka.hr
 
Start utrke: 10:00 sati
 
1. Glavna utrka:  na 7,9 km (plava utrka)
Trasa: START kod nogometnog igrališta, makadamskim putem do najduže Hrvatske rijeke Bednje, stazom uz Bednju pored etno-eko izletišta Požgaj, prijelaz preko brane na drugu stranu Bednje, povratak do malog mosta, prelazak preko malog mosta, stazom tik uz rijeku Bednju do velikog mosta, ponovni prelazak preko Bednje, povratak tik uz rijeku Bednju do makadamskog puta koji vodi do cilja.
 
2. Utrka: na 4,2 km – za građane  (zelena utrka)
Trasa: START kod nogometnog igrališta, makadamskim putem do najduže Hrvatske rijeke, prelazak preko malog mosta, stazom tik uz rijeku Bednju do velikog mosta, ponovni prelazak preko Bednje, povratak tik uz rijeku Bednju do makadamskog puta koji vodi do cilja.
 
Staza je u tipu traila s malo uzbrdica i nizbrdica na nasip. Mješavina makadamskog, zemljanog, travnatog i pješčanog djela.
 
PROGRAM:
 
•   14.05.2023. 8:30 - 9:45 - Registracija trkača i pruzimanje startnih brojeva te poklon paketa organizatora.
•   Nakon utrka proglašenje pobjednika, besplatna zakuska i okrepa za sve učesnike i popratni program
 
NAGRADE UTRKE:
Za obje utrke osigurane su nagrade za prva tri natjecatelja za muškarce i žene te poklon paketi organizatora.
 
OSTALI PODACI
· Obvezan je nastup sa startnim brojem koji osigurava organizator.
· Utrka se održava bez obzira na vremenske uvjete.
 
VAŽNO JE ZNATI !!!
Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat sa pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati te da je upoznat s mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži. Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama. Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja.
 
Svaki natjecatelj svojom prijavom potvrđuje da je izravno suglasan da se na utrci njegovi osobni podaci, uključujući fotografije, prikupe i obrađuju isključivo u svrhu provedbe i promocije utrke "BEDNJA - NAJDUŽA HRVATSKA RIJEKA".
 

1 utrka bednja 2023