Treći dan manifestacije „5. Dani Zlate Brzeske“ nakon Donje Dubrave i Velikog Bukovca u subotu je obilježen u Vatrogasnom domu u Malom Bukovcu u organizaciji Udruge Vendi i pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec.

Zlata Brzeska živjela je u Velikom Bukovcu. Izdala je tri knjige, a osim pisanja izradila je brojne ručne radove, umjetnička djela od konca, loščinja, slame. Uživala je u cvijeću po kojem je itekako poznat bukovečki kraj. U njenom malom plasteniku sve je uspijevalo, a tim je plodovima obožavala obradovati svoju obitelj finim domaćim jelima, kolačima, pekmezima, zimnicama.

Iako bolesna, društveno je bila vrlo aktivna i pomagala brojnim udrugama, zračila je zaraznim optimizmom i oko sebe širila toplinu i pozitivnu energiju. Upravo njoj u čast prije šest godina nakon njezine smrti pokrenuta manifestacija Dani Zlate Brzeske.

Zadovoljan što u ruralnim sredinama poput male općine kao što je Mali Bukovec postoje takva kulturna događanja svakako je načelnik Darko Marković.

„Naši ljudi, posebice oni stariji, sve se više interesiraju za takve stvari, a raduje i činjenica da se uključuje sve više djece koja se mogu iskazati u literarnom i likovnom stvaralaštvu. Drago mi je što je Udruga „Vendi” to organizirala i svakako ćemo ih podržavati i ubuduće“ – poručio je Marković.

Nastupili su učenici Osnovne škole Veliki Bukovec koji su zastupljeni u predstavljenom zborniku Četvrtog književnog natječaja „Zavičaj uz rijeku Dravu”. Uz izložbu slika svoj, diplomski rad predstavila je Claudia Kuzmić iz Svetog Petra „Portreti odumirućih vrsta u kontekstu grafike dubokog tiska”.

Uz predstavljanje knjige „Ninaipenda Afrika” Snježane Tišljarić posebno zanimljiva bila je gošća iz Afrike, Ana Edwin Ngwale koja je publici približila izazove života na afričkom kontinentu kojem je glavna odrednica siromaštvo, a nakon njena izlaganja uslijedio je najemotivniji dio večeri kada su Ani djeca iz publike pohitala u zagrljaj.

Za glazbenu podlogu bili su zaslužni odlični Michael Bačani i Petar Mihin iz Grupe Veritas.

Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_1.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_10.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_11.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_12.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_13.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_14.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_15.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_16.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_18.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_19.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_2.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_20.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_3.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_4.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_6.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_7.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_8.jpg Opcina_Mali_Bukovec-Dani_Zlate_Brzeske_9.jpg