Općina Mali Bukovec i Općina Veliki Bukovec zajednički će organizirati zanimljivu pokaznu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite. Naime,  sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području obje općine.

U središtu zbivanja biti će intervencija 7 DVD-ova koliko ih ukupno djeluje na području obje općine, a njima će se u odgovoru na potres, požar i potrebu izvlačenja unesrećenih iz više javnih i privatnih oštećenih objekata pridružiti predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.

Pokazna vježba „Sveti Petar 2022.“ biti će održana u središtu Svetog Petra u subotu, 5. studenoga 2022. godine s početkom u 15 sati.

Pozivamo mještane Općine Mali Bukovec i druge zainteresirane osobe da  uživo prate ovo atraktivno događanje te time doprinesu jačanju svijesti o pravilnom ponašanju kod nastanka iznenadnih događaja i katastrofa.