U nedjelju 23.8.2020. (Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima) na Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu prezentirano je djelo dr. Jurja Batelje „Žrtve obavijene šutnjom“.

Dr. Juraj Batelja u toj potresnoj knjizi iznosi stravična iskustva petnaestorice hrabrih svjedoka koji su preživjeli strašnu kalvariju kada su neposredno nakon Drugoga svjetskog rata bili izručeni partizanskim hordama.

U ovoj knjizi nalazi se i mučno svjedočanstvo sudionika Križnog puta iz naše Općine, pokojnog Stjepana Šareca iz Lunjkovca, koji je kao osamnaestogodišnji mladić i redovni hrvatski vojnik 1945. godine bio prisilno uvučen u Bleiburšku tragediju. Stjepanova djeca su, ocu u zahvalu, zapisala ta njegova bolna prisjećanja te ih rado uručila autoru da ih uvrsti u ovu knjigu svjedočanstava o strašnom i svijetu nepoznatom komunističkom zločinu nad nedužnim ljudima.

Pokojni Stjepan, zahvalan Bogu, u svojim staračkim danima dočekao slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku, ostavivši iza sebe brojno potomstvo (devetero djece, trideset unuka i trideset pet praunuka), koji danas neizmjerno cijene njegovu žrtvu podnesenu ne samo za domovinu već i za vjernost Katoličkoj Crkvi.

Stjepanovi potomci, koji su prisustvovali prezentaciji knjige, ponosno su se fotografirali s autorom.