U subotu se u centru Malog Bukovca kuhalo. DVD Mali Bukovec uz pomoć Općine bio je organizator Drugog natjecanja u kuhanju gulaša s noklicama u kotliću. 

Nakon prošlogodišnjih 18 ekipa koje su se tada odazvale na kuhanje paprikaša, ove se godine na natjecanje odazvala 21 ekipa iz bukovečkog i šireg ludbreškog kraja te gosti iz Josipovca u Osječko-baranjskoj županiji.

Iznimno zadovoljan odazivom i manifestacijom, za koju očekuje da će postati tradicionalna, bio je općinski načelnik Darko Marković.

– Ideja je da svake godine pripremamo drugo jelo, a svakako ćemo „na meni“ staviti tradicionalna jela, stara, možda i pomalo zaboravljena jela. Ovakva manifestacija odlično se uklopila u program proslave Dana Općine, a odaziv ekipa, ali i mještana na jedno lijepo druženje govori nam da smo pogodili – izjavio je Marković.

Stručni ocjenjivački sud kušao je sve gulaše, pohvalio kuhare te najboljima trima proglasio redom gulaše ekipa „Udruga Perspektiva“, „Plešivica“ i „Drotarsko društvo Županec“.

U posjet NK Bukovčanu 27 je došao NK Radnik iz Josipovca, prigradskog naselja Grada Osijeka. Domaćini su ih ugostili prvo posjetom Ludbreškom svetištu, zatim prijateljskom utakmicom i na kraju druženjem uz zvuke tamburice u centru općine. Osim u prijateljskoj utakmici, gosti su čak sa dvije ekipe sudjelovali u 2. takmičenju u kuhanju kotlića.

NKBukovčan27_vs_NKRadnikJosipovac_01.jpg NKBukovčan27_vs_NKRadnikJosipovac_02.jpg NKBukovčan27_vs_NKRadnikJosipovac_03.jpg NKBukovčan27_vs_NKRadnikJosipovac_04.jpg NKBukovčan27_vs_NKRadnikJosipovac_05.jpg NKBukovčan27_vs_NKRadnikJosipovac_06.jpg kotlic_01_-_Gornji_grad.JPG kotlic_02_-_Plešivica.JPG kotlic_03_-_Dravski_kotlić.JPG kotlic_04_-_Ribički_kotlić.JPG kotlic_05_-_Udruga_žena_Mali_Bukovec.JPG kotlic_06_-_Drotarsko_društvo_Županec.JPG kotlic_07_-_Dečki_lunjkovečki.JPG kotlic_08_-_Galko.JPG kotlic_09_-_Udruga_obrtnika_i_zanatlija.JPG kotlic_10_-_Novo_Selo_Podravsko.JPG kotlic_11_-_Udruga_umirovljenika.JPG kotlic_12_-_DVD_Mali_Bukovec.JPG kotlic_13_-_DVD_Kućan_Ludbreški.JPG kotlic_14_-_DVD_Sigetec_Ludbreški.JPG kotlic_15_-_Perspektiva.JPG kotlic_16_-_UDDR_Josipovac.JPG kotlic_17_-_NK_Radnik_Josipovac.JPG kotlic_18_-_Društvo_žena_Sveti_Petar.JPG kotlic_19_-_Bistro_Paradiso.JPG kotlic_20_-_Stolarija_Jakopčin.JPG kotlic_21_-_Portali_sjever.hr_i_aktualno.hr.JPG mali_bukovec_kotlic_10.JPG mali_bukovec_kotlic_11.JPG mali_bukovec_kotlic_12.JPG mali_bukovec_kotlic_13.JPG mali_bukovec_kotlic_14.JPG mali_bukovec_kotlic_15.JPG mali_bukovec_kotlic_16.JPG mali_bukovec_kotlic_17.JPG mali_bukovec_kotlic_2.JPG mali_bukovec_kotlic_3.JPG mali_bukovec_kotlic_4.JPG mali_bukovec_kotlic_5.JPG mali_bukovec_kotlic_6.JPG mali_bukovec_kotlic_7.JPG mali_bukovec_kotlic_8.JPG mali_bukovec_kotlic_9.JPG