Obavještavamo Vas da se Općina Mali Bukovec i ove godine priključila najvećoj kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2018. Velika akcija čišćenja održat će se 15. rujna 2018. godine u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day).

World Cleanup Day započinje 15. rujna 2018. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama.

Glavni cilj akcije je da se mještani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode te da se podigne razina svijesti o čistom okolišu.

Ovim putem pozivamo sve mještane Općine Mali Bukovec osobito članove udruga, mlade i sportaše da se pridruže i uključe u kampanju za čist okoliš kako bismo zajedno naš životni prostor učinili ugodnijim i ljepšim za život. 

Velika akcija čišćenja Zelena čistka održat će se u subotu dana 15. rujna 2018. godine, a okupljanje sudionika predviđeno je u 14:30 sati kod Lovačke kuće u šumi Križančiji. Akciju će podržati lovci Lovačkoga društva „Prepelica“, a nakon akcije čišćenja održat će se prigodno druženje uz domjenak. Za sve daljnje informacije i uključivanje u sudjelovanje možete se obratiti predsjednicima Mjesnih odbora.

Općina Mali Bukovec