Svjedoci smo da današnji ubrzani način i ritam života ne ostavljaju mladim roditeljima previše vremena da svojoj djeci osiguraju najbolje uvjete za igru i pravilan razvoj.

U vrtiću dijete sa svojim vršnjacima uči u grupi, raste, razvija se u društveno biće – socijalizira se. Ono uči o prijateljstvu i svim onim osjećajima i situacijama koje ne može upoznati sâm kod kuće. Velika je važnost dječjeg vrtića, naročito u ovoj malobukovečkoj sredini, gdje polako nestaju znani nam „baka servisi“.

Pedagoška godina 2016./2017. prva je u koju će najmlađi iz Općine Mali Bukovec biti upisani u Dječji vrtić „Krijesnica“. Budući da je krajem prošle godine završeno i prostorno proširenje te opremanje samog objekta, vrtić je službeno otvoren na samom početku nove pedagoške godine, točnije 1. rujna 2016.godine. Otvorenje je bilo popraćeno prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Okupilo se 200-tinjak uzvanika koje su na samom početku pozdravili ravnateljica Ivanka Baron-Špoljarić i načelnik Darko Marković. U novom vrtiću roditelji sada mogu djecu upisati u petosatni i devetosatni redoviti program. U skoroj budućnosti teži se uvođenju programa za jasličku dob.     
         Otvorenju vrtića odazvali su se gospodin Tomislav Jurendić, pomoćnik ministra Regionalnog razvoja i fondova Europske unije, i gospodin Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, koji su službeno otvorili vrtić rezanjem vrpce.

(S.M.)

810 7824 810 7829 810 7841 810 7881 810 8019