Projektu rekonstrukcije Društvenog doma u naselju Sveti Petar, koji je prijavila Općina Mali Bukovec, odobreno je 3.323.245,21 kuna, a službeno je objavljeno na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je ovih dana počela s izdavanjem odluka o dodijeljenim potporama.

Projekt je prijavljen na natječaj iz Programa ruralnog razvoja kojeg je još u veljači prošle godine objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno za financiranje preko operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Popis prijavljenih projekata objavljen je 21. ožujka na mrežnim stranicama Agencije. Od 464 projekta, ukupne vrijednosti veće od milijardu i 800 milijuna kuna, za financiranje, s ukupno 472 milijuna, odobrena su 102 projekta. Projekt Općine Mali Bukovec dobio je 60 od maksimalnih 70 bodova i na 45. je mjestu objavljene rang liste.

– Investicija od 3,3 milijuna kuna značajna je za našu Općinu i veseli podatak da je naš projekt odabran među stotinjak njih u konkurenciji čak 464 projekata iz cijele Hrvatske. To znači da smo kvalitetno odradili pripremu dokumentacije i prijavu. Projektom će se osim uređenja ovog doma urediti i okoliš Društvenog doma u centru Svetog Petra, stoga je ovo od velikog značaja za samo naselje Sveti Petar, ali i za cijelu Općinu. Konačno će mještani imati reprezentativan objekt te centar kakav i zaslužuju – kazao je načelnik Općine Mali Bukovec HSS-ov Darko Marković. Posebno je istaknuo zadovoljstvo što je čak devet projekata iz Varaždinske županije dobilo „zeleno svjetlo“.

– Posebno mi je drago da je od 102 odobrenih projekta čak 9 projekata odobreno općinama i gradovima Varaždinske županije. Naravno, kao prvom čovjeku HSS-a Varaždinske županije drago mi je što su od 9 čak 2 projekta načelnika iz redova HSS-a. I naš treći načelnik iz Općine Veliki Bukovec imao je prijavljen vrlo kvalitetan projekt, no zbog čak VI. stupnja razvijenosti dodijeljeno mu je vrlo malo bodova – zaključio je Marković.

 

sveti petar buduci izgled sveti petar sadasnji izgled