U okviru projekta „Cvijeća naše sreće“, koji provodi Udruga žena Mali Bukovec i Dječji vrtić „Krijesnica“, već su odrađene brojne aktivnosti: sadnja cvijeća oko vrtića i uređenje okoliša, predavanje predstavnika lokalnih cvjećarskih OPG-ova o proljetnom, ljetnom, jesenskom, zimskom, rezanom i balkonskom cvijeću te trajnicama, rad, održavanje i istraživanje cvijeća, zelenila i vrta na području vrtića, posjet lokalnim cvjećarskim OPG-ovima, a višemjesečni angažman zaokružen je izdavanjem prigodne slikopriče „Cvijeće naše sreće“ .

„Pokraj rijeke Drave i plodnih oranica smjestilo se selo Mali Bukovec. U njemu žive djedovi, bake, mame, tate i djeca. Oko svake kuće uvijek je puno šarenog  cvijeća. Svi ljudi koji bi došli u Mali Bukovec, divili bi se cvijeću, njegovim bojama, mirisima i ljepoti. Izgradili su staklenike. Zimi su sadili maćuhice, božićne zvijezde i ukrasnu pšenicu, u proljeće i u ljeto sadili su pelargonije, vinke i surfinije, a u jesen multiflore i krizanteme….“

Radnja priče odvija se u Malom Bukovcu, a tekst i slike izradila su djeca mlađe i starije mješovite skupine „Sunčeka“ i  „Šapice“ i odgojiteljice prenoseći važnu poruku da za uspješan uzgoj cvijeća nekad nisu dovoljni samo sunce, voda i zemlja, već ljubav i prijateljstvo u životu i radu.  Cijelu priču možete pročitati na  https://www.vrtic-krijesnica.hr/index.php/component/content/article/27-dogadanja/253-cvijece-nase-srece?Itemid=101

U tijeku je nabava vrtlarske didaktičke opreme za vrtićarce (metalnih lopata i grablji, grablji za lišće, povećala s drškama, kompleta za istraživanje kukaca, male meteorološke stanice, povećala mega buba, povećalo-dvogled geosafari, kompasa, botaničkog vrta i kompleta za istraživanje). Na taj će način pripremne aktivnosti odrađene tijekom 2021. (nabava tegli i sadnica, posjet OPG-u, predavanje i izdavanje slikopriče) imati svoj nastavak i u praktičnom dijelu osiguravajući djeci adekvatan alat za redovne aktivnosti vrtlarenja.

Zahvaljujući dosadašnjim aktivnostima, četrdesetak djece vrtićke dobi (4-7 godina) osposobljeno je za jednostavnije radove u vrtu i prepoznavanje različitih vrsta cvijeća te je bolje upoznato s bogatom cvjećarskom tradicijom svog kraja, nadaleko poznatom po uzgoju i distribuciji cvijeća.