Predškolska skupina dječjeg vrtića „Krijesnica“ iz Malog Bukovca pripomogla je predstavnicima Udruga žena Mali Bukovec, koje već godinama uređuju i uljepšavaju okoliš općine, u sadnji cvijeća. Sadnja je organizirana prigodno uoči proslave zaštitnika Općine Mali Bukovec, svetog Florijana, a aktivnost je dio projekta „Cvijeće naše sreće“.

Predsjednica udruge žena Mali Bukovec Blaženka Lovrek rekla je kako su mnoge njihove članice vlasnice lokalnih cvjećarskih OPG-ova te da će se u okviru projekta organizirati posjete lokalnim cvjećarskim OPG-ovima i prigodna predavanja, a sve kako bi se djeca bolje upoznala s bogatom cvjećarskom tradicijom svog kraja, nadaleko poznatom po uzgoju i distribuciji cvijeća.

U okviru projekta izdati će se i prigodna brošura/bojanka koja će sadržavati informacije o proljetnom, ljetnom, jesenskom, zimskom, rezanom i balkonskom cvijeću te trajnicama sa savjetima oko brige za cvijeće koju će izraditi djeca zajedno sa odgojiteljicama.

Projekt „Cvijeće naše sreće“ ima za cilj širenje svijesti o važnosti zaštite okoliša kroz promicanje međugeneracijskog učenja među predstavnicama lokalne udruge žena i djece predškolske dobi, kao i uključivanje predstavnika roditelja, lokalnih cvjećarskih OPG-ova i volontera u akcije uređenja okoliša vrtića i općine.

Projekt je financijski podržala Varaždinska županija po Javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Cvijece-nase-srece_1.jpg Cvijece-nase-srece_2.jpg Cvijece-nase-srece_3_1.jpg Cvijece-nase-srece_4.jpg