Dana 13. travnja 2017. (četvrtak) s početkom u 10:00 sati održana je u novim prostorijama Udruge umirovljenika i starijih osoba u Svetom Petru interaktivna radionica u organizaciji Općine Mali Bukovec i Centra za socijalnu skrb Ludbreg.

Okupljene je pozdravio Slađan Mustač, zamjenik općinskoga načelnika. U uvodnom dijelu prisutnima su se obratile predsjednica Udruge Marija Balija i ravnateljica Centra Anica Zember.                                                                                                                             

Cilj održavanja bio je upoznavanje umirovljenika i starijih osoba s područja Općine o pravima i uslugama koje mogu ostvariti u sustavu socijalne skrbi. Primjerice, umirovljenici su mogli čuti informacije vezane o sklapanju ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, o doplatku za tuđu pomoć i njegu, o osobnoj invalidnini, o pravima na jednokratnu naknada onih koji su nezaposleni i bolesni, o pravu na smještaj te niz drugih oblika pomoći koje su regulirane zakonom.                                               

Tijekom održavanja radionice, koja je protekla u vrlo ugodnom ozračju, prisutni su dobili osnovne informacije o djelatnosti CZSS-a, načinu i uvjetima za ostvarivanje prava te su se mogli obratiti s konkretnim pitanjima o svemu što ih je zanimalo. Važno je istaknuti da svatko dodatno može besplatno zatražiti pravni savjet bez naknade i to osobnim dolaskom u Centar. (S.M.)

Interaktivna radionica 1 Interaktivna radionica 2