Tvrtka Bukotermal d.o.o. u vlasništvu Varaždinske županije (85 %) i Općine Mali Bukovec (15 %) nakon tri godine, uspješno je istražne radove, koji su joj dodijeljeni 2020. godine temeljem natječaja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, privela kraju te je od nadležnog Ministarstva ishodila Rješenje o utvrđivanju eksploatacijskog polja geotermalnih voda Lunjkovec-Kutnjak koje je dostupno na linku Rješenje o utvrđivanju eksploatacijskog polja

Veliki je to i nemjerljiv uspjeh javne tvrtke u našem suvlasništvu koja je u rekordnom roku uspjela ishoditi sve potrebne dozvole, obaviti hidrodinamička ispitivanja dviju postojećih bušotina (Lun-1 i Kt-1), obavila remonte obiju bušotina te ishodila dva najvažnija Rješenja: o utvrđivanju eksploatacijskog polja te utvrđivanju količina i kakvoći rezervi.

Posebna i velika zahvala Županu Varaždinske županije, gospodinu Anđelku Stričaku, na velikoj podršci ovom projektu te ogromnom angažmanu prilikom trajanja istražnih radova.

Naravno, čestitke i zahvala direktoru Bukotermala d.o.o., g. Alenu Požgaju, kao i svim angažiranim stručnim suradnicima Bukotermala.

Veliki je to, dugo isčekivani uspjeh te iskorak za sve mještane Općine Mali Bukovec, a tek početak za potpuno novo poglavlje gospodarskih aktivnosti na području naše Općine.

 

Remont Lun 1 1Remont Lun 1 2Remont Lun 1 3