Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća te vatrogasnih i kulinarskih događanja koja su obilježila protekli vikend, Općina Mali Bukovec nastavila je s proslavom svog dana. Tako je subota bila u znaku kulture i humanitarnosti.

Naime, u organizaciji humanitarne udruge LUN-MLA i uz podršku Općine u Društvenom domu u Malom Bukovcu održana je likovna kolonija, dok je Udruga žena Mali Bukovec organizirala već tradicionalnu humanitarnu prodaju kolača, a cijeli su događaj upotpunili nastupi mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica povodom Majčinog dana, te nastup zbora Udruge umirovljenika Mali Bukovec.

Da bogat program povodom Dana Općine ne bi bio moguć bez brojnih vrijednih i aktivnih udruga potvrdio je i načelnik Darko Marković istaknuvši zadovoljstvo što se sve udruge rado uključuju u sva događanja na području općine.

Likovna kolonija u organizaciji humanitarne udruge LUN-MLA iz Lunjkovca održava se već petu godinu, a uz sve više domaćih slikara, priključuju im se i članovi udruga iz susjednih gradova i županija.

-Na današnje događanje stigli su i naši prijatelji iz Međimurja, Ludbrega, križevačkog likovnog kruga i Kneginca, a posebno nam je drago što svake godine ima sve više naših domaćih likovnih umjetnika te sve više djece. Danas je bilo puno djece osnovnoškolske dobi i iznenađuje nas taj njihov elan i volja. Na likovnoj koloniji uvijek nastaju sjajna likovna djela koja kasnije koristimo u humanitarne svrhe – objasnila je Štefanija Šarec, potpredsjednica Udruge LUN-MLA.

A mještani Općine Mali Bukovec još su jednom pokazali solidarnost, humanitarnost i veliko srce. Naime, već više od 15 godina, Udruga žena Mali Bukovec organizira humanitarnu prodaju kolača koje peku njihove vrijedne članice, a kako je potvrdila predsjednica Udruge Blaženka Lovrek, svi paketi koje pripreme vrlo brzo i nestanu. Na ovaj način, osim što pomažu svojim potrebitim sumještanima, Udruga žena također obilježava Dan Općine, ali i Majčin dan, a ove godine sredstva su namijenjena Dječjem vrtiću Krijesnica.

Članice Udruge ove su godine pripremile 200 paketa kolača, a interes svake godine nadmašuje njihova očekivanja, pa čak ponekad ni nemaju dovoljno kolača za sve zainteresirane mještane. Tako je bilo i ove godine, jer su kolači bili prodani svega u pola sata, a mještani su, što kroz kupnju kolača što direktno, donirali preko 600 eura.

Uz priredbu mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica, u prigodnom programu nastupio je i zbor Udruge umirovljenika Mali Bukovec.

{ppgaller}Galerija/Opcinska_uprava/2023/dan_opcine_2023/likovna_kolonija/{\ppgallery}