Stožeri civilnih zaštita općina Veliki i Mali Bukovec uputili su apel mještanima obiju općina da do daljnjeg, zbog nepovoljnih vremenskih prilika i jakog vjetra, ne napuštaju svoje domove osim u slučaju prijeke potrebe. Posebice se to odnosi na djecu i starije osobe za koje se preporuča da budu na otvorenom što je manje moguće ili u pratnji odrasle ili neke druge osobe.

 

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda izdano je narančasto upozorenje za područje sjeverozapadne Hrvatske pa samim time i za Varaždinsku županiju. Najavljeno su olujni, lokalno mogući i orkanski udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra 65-120 km/h. Prema dostupnim informacijama na području naše županije izmjereni su udari do 80, a prema istočnijim dijelovima županije mogući su udari i do 100 km/h. Zbog ovakve situacije, koja bi prema najavama mogla potrajati neko vrijeme molimo mještane na poseban oprez i strpljenje - izjavio je načelnik Općine Veliki Bukovec HSS-ov Franjo Vrbanić.

 

Njemu se pridružio i načelnik susjedne Općine Mali Bukovec, Darko Marković,  koji je također uputio apel mještanima da je u ovom trenutku bolja i veća opreznost nego da dođe do neželjenih posljedica. Zamolio je sumještane na oprez i strpljenje i da prate putem sredstava informiranja daljnji razvoj događaja.