Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Mali Bukovec načelnik Darko Marković i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec uručili su priznanja studentima, učenicima i sportašima.

 

Priznanje je primio Rudolf-Leon Filip za postignute rezultate na Svjetskom prvenstvu iz Astronautike u Tucsonu u SAD-u i promociju Općine Mali Bukovec. Rudolf-Leon Filip iz Lunjkovca student je prve godine mehatronike na Univerzi u Mariboru, Fakultetu za strojništvo. U travnju ove godine sudjelovao je na natjecanju Američkog instituta za aeronautiku i astronautiku u Tucsonu u Arizoni. Njegov tim je sa svojim modelom nosača za šest bombi s jednim motorom osvojio 24. mjesto od ukupno 104 timova.

 

Priznanje je uručeno i Mihaelu Biškupu za postignute rezultate na Regionalnom natjecanju Zapadnog Balkana iz poslovnog izazova u Budvi i promociju Općine Mali Bukovec. Mihael Biškup iz Svetog Petra učenik je četvrtog razreda Gospodarske škole u Varaždinu. Na državnom natjecanju „Poslovni izazov 2019“ u Zagrebu u konkurenciji od 25 timova, Mihaelova ideja pametne kante „Ekobox“ koja samostalno pomoću senzora prepoznaje otpad te ga razvrstava u odgovarajuću kantu osvojila je prvo mjesto čime je osvojio stipendiju za preddiplomski stručni studij u ukupnom trajanju te plasman na regionalno natjecanje Zapadnog Balkana u Budvi u poslovnom izazovu „Kako zadržati mlade na selu“ koje je održano u travnju ove godine.

 

Dodijeljeno je i priznanje Ivanu Jendriću za postignute rezultate na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu 2019. godine u Beogradu i promociju Općine Mali Bukovec. Ivan Jendrić iz Svetog Petra učenik je Druge gimnazije u Varaždinu i igrač je NK Slaven Belupo i školske nogometne ekipe koja je na kvalifikacijama u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza osvojila prvo mjesto te se time plasirala na Svjetsko školsko prvenstvu u nogometu koje je održano od 6. do 14. travnja 2019. godine u Beogradu. U jakoj konkurenciji od 24 ekipe, Ivan i njegova ekipa iz Druge gimnazije Hrvatskoj su donijeli 11. mjesto.

 

Priznanje je primio i Tomislav Tkalčec za postignute rezultate na županijskom i regionalnom prvenstvu u karateu i promociji Općine Mali Bukovec. Tomislav Tkalčec iz Malog Bukovca učenik je osmog razreda Osnovne škole Veliki Bukovec. Najuspješniji je mladi karatist s područja Općine Mali Bukovec u proteklih nekoliko godina, a u ovoj godini i najuspješniji u Varaždinskoj županiji i regiji sjeverozapadne Hrvatske, a što potvrđuju dvostruka titula prvaka u kategoriji mlađih kadeta i kadeta na Prvenstvu sjeverozapadne Hrvatske te dvostruka titula prvaka u kategoriji kadeta i juniora na Prvenstvu Varaždinske županije. Nakon zadnjeg kola županijske lige Tomislav osvaja titulu pobjednika u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora te tako postaje ukupni pobjednik županijske lige u katama, dok u regionalnoj ligi Tomislav dijeli prvo mjesto s predstavnikom Karate kluba Globus iz Čakovca.

 

Osim nagrađenih učenika, studenta i sportaša, Općina Mali Bukovec ponosi se i učenicima sa svojeg područja koji pohađaju Osnovnu školu Veliki Bukovec i pod vodstvom svojih mentora na različitim natjecanjima osvajaju medalje. Njima će priznanja i nagrade biti dodijeljene na kraju školske godine.

 

mali_bukovec_nagradjeni_1_filip.JPG mali_bukovec_nagradjeni_2_biskup.JPG mali_bukovec_nagradjeni_3_jendric.JPG mali_bukovec_nagradjeni_4_tkalcec.JPG