Ove jeseni prvi razred upisuje petnaestero učenika s područja Općine Mali Bukovec. Općinski načelnik Darko Marković je sa svojim zamjenikom Slađanom Mustačem tim povodom primio roditelje i uručio im poklon bon u vrijednosti od 250 kuna za nabavu školskog materijala.

U kratkom obraćanju istaknuo je da općinska vlast brine o osnovnoškolcima na način da svakom sufinancira obrok u školskoj kuhinji, učenicima slabijeg imovinskog stanja sufinancira školu u prirodi, pokriva troškove prijevoza za pojedina sela, nabavlja i obogaćuje školsku knjižnicu novim lektirnim naslovima dok vrtićancima sufinancira boravak u vrtiću.

Naglasio je da je pred prvašićima dugo i bezbrižno ljeto, a pred roditeljima još jedna nadolazeća jesen koja će izmamiti na njihova lica osmijeh jer njihovo dijete ide u prvi razred, ali i zabrinutost jer ih čekaju brige; pomoć u rješavanju zadaća, pjesmice…, a prije svega toga treba napuniti torbu udžbenicima, radnim materijalom i priborom. Za prvašića je to znak zrelosti „nismo više mali“, za roditelje novo iskustvo i preispitivanje sebe kao roditelja.     
          Kada školsko zvono zazvoni 3. rujna, označit će početak nove osmogodišnje školske avanture. Nadam se da će to svakom od njih petnaestero biti najljepših osam godina u životu. Polaskom u školu ne završava igra i ona ne prestaje biti sastavni dio tvog života, ona samo dobiva drugačije značenje i u funkciji je učenja. Zaželio je da škola ne bude teret i pritisak te da svaki dan dolaze i odlaze iz nje radosni.     
          Roditeljima je poručio da objasne svojim prvašićima kakve ih obveze očekuju, ali da ne postavljaju nerealne ciljeve i da od njih ne očekuju sve petice. Kao roditelji moraju biti spremni prihvatiti i neke poteškoće i neuspjehe. Tek tada im trebaju biti najveća podrška.       

Pored iskrenih želja za ostvarenjem svakog uspjeha i svih plemenitih ciljeva koje su si zacrtali, posebno je pozvao sve prvašiće da budu oprezni u prometu dok idu u školu. Njihova sigurnost nam je najbitnija. 
          Općinski je načelnik poručio da želi svim prvašićima da su nasmijanih lica u novoj školskoj godini, a njihovim novim učiteljicama kao i roditeljima puno strpljenja u radu kako bi na kraju godine bili svi sretni!    (S. M.)

pokloni za prvacice