U Općini Mali Bukovec bogatim se programom obilježava Dan Općine, 25. obljetnica rada Općine Mali Bukovec u neovisnoj Republici Hrvatskoj i 130. godina rada u sastavu Varaždinske županije.

U petak, na blagdan svetog Florijana, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec podsjetio na povijest i godinu 1888. kada je odobren osnutak nove „upravne obćine Bukovec Mali“ u ludbreškom kotaru, čime je općina po prvi puta ušla u sastav Varaždinske županije i u njoj ostala do danas, te 1993. kada je ponovo uspostavljena općinska uprava u Malom Bukovcu

„Općina Mali Bukovec je u ovih 25 godina uvijek poslovala pozitivno, s relativno malim proračunom, ali ipak konstantno povećavajući proračun. Novi zakon o regionalnom razvoju, korištenje EU fondova, omogućava nam investiranje u projekte što zadnjih godina obilato koristimo i na taj način podižemo standard naše općine s naglaskom sve više ulaganja u mlade“, rekao je Golec.

Načelnik Općine Darko Marković u svom je govoru naglasio da se u Malom Bukovcu uvijek išlo naprijed, i kada je bilo najteže, te da današnje općinsko vodstvo nastavlja u istom smjeru, motivirano.

„Zato smo u posljednjih nekoliko godina pokrenuli desetak velikih projekata od IPARD-a, uređenja nerazvrstanih cesta, izgradnje rotora, ambulante i društvenih domova do Aglomeracije, i nije naodmet reći da svaki od njih premašuje naš ukupni godišnji proračun, neki i višestruko“, rekao je načelnik te se posebno osvrnuo na tri projekta s kojima će se početi ove godine.

„To su rekonstrukcija nerazvrstane ceste između Novog Sela Podravskog i Svetog Petra, vrijednosti 4,2 milijuna kuna, zatim rekonstrukcija i uređenje centra naselja Mali Bukovec, 3 milijuna kuna, te rekonstrukcija Društvenog doma Sveti Petar, 3,3 milijuna kuna – dakle ukupna svota ovogodišnjih investicija je 10,5 milijuna kuna. Od toga iznosa naša će Općina morati izdvojiti oko 500.000 kuna, ovisno o rezultatima javne nabave, a sve ostalo su sredstva EU fondova ili nacionalnih programa“, dodao je Marković koji je kao najvažnije označio cestovnu povezanost i društvenu infrastrukturu za vrlo aktivne civilne udruge, a sve kako bi se omogućio bolji život mještanima, posebno mladima.

„Svrha svih projekata vrlo je jednostavna: mladim obiteljima stvoriti uvjete da ostanu čuvari područja naše Općine“, zaključio je načelnik Marković.

Uz načelnike susjednih općina, na svečanost u Malom Bukovcu došli su i saborska zastupnica Božica Makar te varaždinski župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak koji je istaknuo da općinska uprava koju vodi načelnik Marković uspijeva mali proračun koristiti kao „okidač“ za projekte koji ga višestruko nadmašuju što znači da rezultati neće izostati. Saborska zastupnica Makar naglasila je brigu općinskog vodstva za mlade obitelji kroz stambeno zbrinjavanje.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća podijeljena su plakete Općine Mali Bukovec, a dobitnici su Dragutin Povijač za vatrogastvo, Andrija Martinković za humanitarno djelovanje, Stanislav Međimorec za kulturno, društveno i političko djelovanje, Lovačko društvo „Prepelica“, Učenička zadruga „Matapurač“ Osnovne škole Veliki Bukovec, Karlo Strbad za rezultate u sportskom ribolovu te Zlatko Golec za kulturno, društveno i političko djelovanje. Osim što ih je podijelila, Općina Mali Bukovec je i dobila nagradu – Povelju „Blago i Robert Zadro“ za doprinos u očuvanju uspomene na Domovinski rat i dobrobiti braniteljske zajednice.

Nakon zabavnog, koncertnog programa s nastupom tamburaškog sastava Begini te Kiće Slabinca, kao i natjecateljskog programa karatista i kuhara proteklog vikenda, zatim nogometne utakmice u utorak i središnje svečanosti sa svetom misom i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec završit će prvom likovnom kolonijom kod lovačkoga doma u šumi Križančija u subotu te svetom misom s procesijom do pila svetoga Florijana te domjenkom za sve vatrogasce i goste u Malom Bukovcu u nedjelju.

svecana_sjednica_1.JPG svecana_sjednica_10.JPG svecana_sjednica_2.JPG svecana_sjednica_3.JPG svecana_sjednica_4.JPG svecana_sjednica_5.JPG svecana_sjednica_6.JPG svecana_sjednica_7.JPG svecana_sjednica_8.JPG svecana_sjednica_9.JPG