Općina Mali Bukovec poziva sve zainteresirane obitelji iz svojeg područja ali iz područja drugih jednica lokalne samouprave da do 10. travnja 2017. godine dostave popunjen anketni upitnik za društveno poticanju stanogradnju te na taj način iskažu interes za korištenje jedne od mjera poticanja stanogradnje od strane Općine Mali Bukovec i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

       Svi podaci koji se navode u upitniku, povjerljivi su i koristiti ćemo ih samo za donošenje adekvatnih odluka kojima zainteresiranim obiteljima želimo financijski pomoći u stvaranju vlastitog doma.

Prema 3. pitanju u upitniku, moguće je koristiti jednu od navedenih mogućnosti:

A. Izgradnja višestambene kuće koja bi se sastojala od prizemlja, kata i potkrovlja u kojima bi se osigurala 4 do 5 trosobna stana za isto toliko obitelji. To možemo izvesti na dva načina:

A1. tako da Vi odmah preuzmete vlasništvo stana i (vrlo povoljne) kreditne obaveze ili
A2. da Općina preuzme vlasništvo, a stan se Vama izda u povoljan mjesečni najam s pravom prvokupa nakon 20 godina jednokratnog najma.

B. Osiguranjem zemljišta sa komunalnim priključcima za gradnju obiteljske kuće, a koju bi ste gradili u suradnji sa APN-om prema njihovom programu B ili C (www.apn.hr/izgradnja-obiteljskih-kuca.aspx). U slučaju da Vam ovakav vid pomoći najviše odgovara, način provedbe ovog modela zajednički će se dogovoriti u nekoliko sastanaka sa općinskim dužnosnicima na svim razinama odlučivanja.

C. Preuzimanjem financiranja kamata na kredit kojim rješavate stambeno pitanje sebe i svoje obitelji.

Molim Vas da kod pitanja 3. pod mogućnost „e“ označite koja od navedenih pomoći bi Vam najviše odgovarala (A1, A2, B ili C), odnosno zbog kojeg načina pomoći bi ste se odlučili na stvaranje vlastitog doma u Općini Mali Bukovec.

Na ove mjere pomoći moći će se prijavljivati obitelji s prebivalištem u općini i izvan Općine Mali Bukovec, ali osnovni uvjet za konačnu realizaciju mjera pomoći, je prebivalište preneseno u Općinu Mali Bukovec.

U nadi velike zainteresiranosti za predstavljene mjere poticanja stanogradnje u Općini Mali Bukovec, unaprijed najsrdačnije zahvaljujem na ispunjenom Upitniku.

Općinski načelnik, Darko Marković, mag.ing.el.

javni poziv 2 636178413772160390 1600 900

pdf (210 KB)