Poštovani mještani Općine Mali Bukovec,

            nakon gotovo 20 godina, Općina Mali Bukovec ponovno je pristupila pisanju vlastite povijesti i podsjećanju na vlastite znamenitosti koje ćemo objaviti u obliku „Monografije Općine Mali Bukovec“.

            Zbog toga, vrlo je važno da najbolje, najsvjetlije i najpoznatije ljude, znamenitosti i događaje iz povijesti našega kraja ni u kom slučaju ne izostavimo u pisanju monografije za što nam je neizmjerno važna upravo Vaša pomoć i pomoć svih mještana!

            Naime, ovim putem Vam se obraćam i ljubazno Vas molim da se prisjetite, razmislite, potražite te nam javite i dostavite sve što smatrate kao vrijedan dokaz starine koji ne bismo smjeli nikako izostaviti.

            Molim Vas da pokušate pronaći stare slike pojedinih naselja, ulica ili objekata, a koje su se slikale kroz proslave, svadbe ili sprovode. Ukoliko imate stare dokumente (potvrde, zahvalnice, matične listove, rješenja itd.) ili knjige, slike javnih i znamenitih osoba u našem kraju, važno nam je pogledati ih.

            Sve što nam dostavite, skenirat ćemo u računalo s naznakom vlasnika te Vam odmah vratiti. Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti, javite nam na broj 843-401.

U nadi da ćete se uključiti i biti dio naše jedinstvene Monografije, od srca Vam zahvaljujem!

U Malom Bukovcu 15. rujna 2016. godine

                                                                                      Darko Marković, općinski načelnik