Mjesto provedbe: Mali Bukovec

Ukupna vrijednost: 28.224,51 EUR

Struktura financiranja:

  • Iznos sufinanciranja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade: 19.253,59 EUR
  • Proračun Općine Mali Bukovec: 8.970,92 EUR

Poziv na koju je projekt prijavljen: Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini – Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića

Poziv objavio Središnji državni ured za demografiju i mlade

Planirani završetak provedbe projekta: 2023. godina.

Opis projekta, njegovi ciljevi i rezultati:

Projektom će se urediti i adaptirati postojeće dječje igralište u dvorištu Dječjeg vrtića ,,Krijesnica'' na način da će se postaviti tri nova igrala, ukloniti stara drvena ograda upitne sigurnosti koja omeđuje dječje igralište i parkirališni prostor, a na čije mjesto će se postaviti nova aluminijska ograda, te će se postaviti inox ograda koja omeđuje dječje igralište i natkrivenu terasu.

Ciljevi ovog projekta su povećanje kapaciteta dječjeg igrališta u sklopu Dječjeg vrtića ,,Krijesnica'' u Malom Bukovcu, postizanje što veće razine sigurnosti istog, a sve kako bi se podigla kvaliteta obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Mali Bukovec. Zacrtani ciljevi su ostvareni nabavom novih dječjih igrala, koja su zamijenila stara dotrajala i u dosta lošem stanju koja usprkos urednom održavanju više ne pružaju dovoljnu razinu sigurnosti za njihovu upotrebu. Nova igrala su izrađena od kvalitetnijeg materijala koji će definitivno osigurati bezbrižnu igru djece na igralištu te će ih biti puno lakše, i uz manje troškove, održavati. Uz to su postavljene dvije nove ograde kako bi se povećala sigurnost djece prilikom boravka na otvorenom.

Provedbom projekta su nabavljena i postavljena nova dječja igrala u dvorištu Dječjeg vrtića ,,Krijesnica'' u Malom Bukovcu, a koja su zamijenila dosadašnja stara i dotrajala, te su postavljene nove dvije vanjske ograde.

Nabavljena su sljedeća nova igrala:

  • Ljuljačka gnijezdo, za dob 3-12 godina – pogodno za djecu sa poteškoćama u razvoju
  • Kombinirano igralo, za dob 1-8 godina – pogodno za djecu s poteškoćama u razvoju
  • Klackalica za dvoje, za dob 3-14 godina

U svrhu zaštite djece od bilo kakvih ozljeda tijekom korištenja gore navedenih igrala, ispod istih je postavljena antitraumatska podloga prema uputama dobavljača, a strogo su poštivana i pravila glede sigurnosne zone oko pojedinog igrala. 

Osim gore navedenih igrala nabavljene su i dvije ograde:

  • Aluminijska ograda koja omeđuje dječje igralište i parkirališni prostor
  • Manja inox ograda koja omeđuje dječje igralište i natkrivenu terasu

Ograde su postavljene s ciljem sprečavanja ozljede djece prilikom vanjskih aktivnosti, čime su se stvorili bolji uvjeti sigurnosti istih.

,,Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade''

20231019_075231.jpg 20231019_075248.jpg 20231019_075301.jpg 20231019_075328.jpg 20231019_075344.jpg 20231019_075413.jpg