Općini Mali Bukovec su za održavanje i razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja u 2023. godini ponovno odobrena sredstva, a ovaj put u iznosu od 29.040,00 eura.

Naime, potpisan je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade kojim će gore navedeni iznos biti dodijeljen Općini Mali Bukovec, a sve u svrhu financiranja plaća za 3 odgojiteljice za pedagošku godinu 2022./2023. To će znatno rasteretiti proračun te će omogućiti novo zapošljavanje i nabavu opreme kako bi se još više podigla kvaliteta usluge Dječjeg vrtića ,,Krijesnica'', te kako bi isti radio potpuno u skladu s Državnim pedagoškim standardom.

            Općinski načelnik Darko Marković kaže da su ovo dobrodošla sredstva za vrtić koji vrlo dobro radi i da, s obzirom na broj novorođene djece na tom području, postoji i potreba za proširenjem, odnosno za otvaranjem jasličke skupine.

            Ovim putem zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što su prepoznali kvalitetu rada Dječjeg vrtića ,,Krijesnica'' te ga ponovno financijski podržali, i to treću godinu zaredom, kako bi našim mještanima i njihovoj djeci mogli pružati usluge predškole na najvišoj razini.