Dan Svetog Florijana, tzv. Florijanovo je Dan vatrogasaca, a u Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao Mjesec zaštite od požara. Sveti Florijan ujedno je i zaštitnik Općine Mali Bukovec koja bogatim i raznovrsnim programom slavi svoje Dane.

U nedjelju, 7. svibnja, su tako svoga zaštitnika vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Mali Bukovec i mještani Općine slavili procesijom i svetom misom u crkvi Svete Katarine u Malom Bukovcu, a samoj svetoj misi prethodila je svečana povorka vatrogasaca.

Mario Milner, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Mali Bukovec, istaknuo je da se svake godine povodom Florijanova održava središnje misno slavlje u Malom Bukovcu kojem se, već tradicionalno, odazivaju sva vatrogasna društva s područja vatrogasnih zajednica općina Mali i Veliki Bukovec, ali i iz susjedne Koprivničko-križevačke županije DVD Selnica Podravska koji pripada u Župu Veliki Bukovec te je dodao da se svečanom slavlju zna odazvati i stotinjak vatrogasaca, a uz najmlađe i puhački orkestar DVD Mali Bukovec.

Nakon misnog slavlja organiziran je svečani ručak vatrogasaca u Društvenom domu Mali Bukovec na kojem je bilo prilike porazgovarati o aktivnostima Dobrovoljnih vatrogasnih društava i daljnjem doprinosu zajednici.

U organizaciji ovog svečanog dana sudjelovala je i Općina Mali Bukovec, a načelnik Darko Marković istaknuo je da je vatrogastvo tradicija koju trebamo čuvati, a na mlađe generacije moramo prenositi plemenite ideje pomaganja drugima kad im je najpotrebnije.

Florijanovo_MB_003.jpg Florijanovo_MB_006.jpg Florijanovo_MB_007.jpg Florijanovo_MB_008.jpg Florijanovo_MB_012.jpg Florijanovo_MB_013.jpg Florijanovo_MB_016.jpg Florijanovo_MB_017.jpg Florijanovo_MB_018.jpg Florijanovo_MB_019.jpg Florijanovo_MB_020.jpg Florijanovo_MB_021.jpg Florijanovo_MB_022.jpg Florijanovo_MB_025.jpg Florijanovo_MB_028.jpg Florijanovo_MB_030.jpg Florijanovo_MB_032.jpg Florijanovo_MB_034.jpg