U sklopu obilježavanja Dana Općine, općinska Vatrogasna zajednica slavi svoj veliki jubilej. Naime, svečanom sjednicom u prostorijama Vatrogasnog doma u Malom Bukovcu proslavljena je 30. obljetnica osnutka Vatrogasne zajednice Općine Mali Bukovec unutar koje djeluju četiri dobrovoljna vatrogasna društva.

Općinski načelnik Darko Marković u svojem se govoru dotaknuo najvećeg problema u Republici Hrvatskoj koji se, nažalost, preslikava i na ovako malu ruralnu općinu kao što je Općina Mali Bukovec, te time i na vatrogastvo, a to je izrazito negativna demografska slika. Naglasio je da Općina uključivanjem u obilježavanje 30. rođendana Zajednice želi istaknuti da je vatrogastvo u Općini izuzetno važno budući da se cjelokupni sustav Civilne zaštite temelji na našim dobrovoljnim vatrogascima, te da je ovako velik broj dobrovoljnih vatrogasaca u Hrvatskoj činjenica koja je jedinstvena u Europi.    

Načelnik Marković kaže kako su u proteklih 30 godina mještani, pokrovitelji, sponzori iz dalekih zemalja i Općina ulagali značajna sredstva u opremu, ali nove tehnologije ih tjeraju da se oprema mijenja. Za tu opremu u Vatrogasnom domu nema mjesta, a zbog toga si je Općina Mali Bukovec u sljedećih pet godina postavila prioritet napraviti nove prostore za vatrogasce te kupiti najmanje jedno novo navalno vozilo.

Mario Milner, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Mali Bukovec ističe da mu je velika čast biti predsjednikom Zajednice prilikom ovako velikog jubileja, a nada se da će se ova tradicija vatrogastva, koja je u Bukovečkom kraju prisutna skoro 140 godina, nastaviti. Ističe kako su vatrogasci okosnica ovako malih sredina, ne samo u protupožarnoj preventivi već i u humanitarnom radu.

Milner smatra kako je mladež, koja bi trebala biti temelj i osnovica društva, pala u drugi plan. Zbog toga Vatrogasna zajednica Općine Mali Bukovec redovito organizira vježbe, odlaske na vatrogasne kampove, a sve u cilju kako bi privukli mlade i očuvali tradiciju vatrogastva.

Ovaj veliki jubilej Vatrogasne zajednice Općine Mali Bukovec bila je i prilika prisjetiti se i samih početaka rada zajednice. Stoga su pred govornicu stali svi predsjednici Vatrogasne zajednice Općine i ispričali o svemu onome što se napravilo prilikom njihovog mandata.

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela nagrada i priznanja osobama i udrugama koji su svojim djelovanjem pozitivno utjecali na Vatrogasnu zajednicu, ali i društvo u cjelini.

svecana_MBVZ002.JPG svecana_MBVZ003.JPG svecana_MBVZ004.JPG svecana_MBVZ005.JPG svecana_MBVZ006.JPG svecana_MBVZ008.JPG svecana_MBVZ009.JPG svecana_MBVZ011.JPG svecana_MBVZ012.JPG svecana_MBVZ013.JPG svecana_MBVZ016.JPG svecana_MBVZ017.JPG svecana_MBVZ018.JPG svecana_MBVZ019.JPG svecana_MBVZ021.JPG svecana_MBVZ022.JPG svecana_MBVZ023.JPG svecana_MBVZ024.JPG svecana_MBVZ027.JPG svecana_MBVZ028.JPG svecana_MBVZ029.JPG svecana_MBVZ030.JPG svecana_MBVZ031.JPG svecana_MBVZ033.JPG svecana_MBVZ034.JPG svecana_MBVZ036.JPG svecana_MBVZ038.JPG svecana_MBVZ039.JPG svecana_MBVZ040.JPG svecana_MBVZ041.JPG