Obiteljima i rodbini žrtava potresa izražavamo veliku žalost i suosjećanje. Solidarnost u ovim teškim trenucima sa stradalim područjima Općina Mali Bukovec i svi njezini žitelji iskazat će i akcijama pomoći koje će organizirati Općina, ali i privatnim inicijativama koje naši žitelji već realiziraju. Brojni pozivi i poruke na društvenim mrežama ponovno dokazuju dobro srce i želju naših žitelja da se pomogne bližnjemu u nevolji.

U kontaktu smo s nadležnim Gradskim društvom crvenog križa Ludbreg i Županijskim stožerom koji će s istim nadležnim službama u Petrinji, Sisku, Glini i drugim najteže pogođenim mjestima odrediti, te nas u narednim danima obavijestiti, kakva pomoć i što je najpotrebnije za stradale. Odmah po dobivanju tih informacija obavijestit ćemo sve naše žitelje te u suradnji sa Mjesnim odborima organizirati prikupljanje pomoći po Društvenim domovima.

Hrvatski Crveni križ izdao je upute za pomoć, ali istovremeno se apelira da sva materijalna pomoć ne treba stići u prvih 24 sata. U skladu s uputama nadležnih službi, općina će na ovim stranicama obavještavati naše mještane o potrebama stradalih te će se uključiti i u druge vidove pomoći prilikom obnove razrušenih područja (smještaj, građevinski materijal i dr.).

Općinski načelnik
Darko Marković