U društvenom domu u Svetom Petru Općina Mali Bukovec organizirala je podjelu naknada roditeljima novorođenčadi i studentima. U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, naknade su dijeljene pojedinačno.

Ove su godine, a prema najavama iz općinske uprave, naknade povećane.

 „U vrijeme blagdana novorođenu djecu s područja Općine Mali Bukovec darujemo s novčanim iznosom koji smo ove godine povećali za 500 kuna i naknada je sada 2500 kuna. U ovom trenutku imamo 22 bebe. To me veseli jer se ne smanjuje broj novorođenih nekoliko godina zaredom“, rekao je načelnik Darko Marković.

 „Studentima smo za 200 kuna povećali iznos božićnice, jednokratne novčane potpore krajem godine, i one sada iznose 1200 kuna. Dobilo ih je 40 studenata“, dodao je Marković.

Općina Mali Bukovec, osim najmlađih i studenata, pomaže i srednjoškolsku djecu.

„Raspisali smo javni poziv za stipendiste deficitarnih zanimanja upisanih u srednje škole. Stipendija je 300 kuna mjesečno, i to za svih 12 mjeseci u godinu, ne samo za deset mjeseci školske godine. Javni poziv ćemo produžiti do kraja siječnja kako bi svim učenicima omogućili da tijekom praznika izvrše prijavu“, kazao je načelnik.

Koronavirus je ove godine spriječio tradicionalno druženje s djecom za Svetog Nikolu, no darovi su ipak stigli.

„Organiziranu podjelu darova Svetog Nikole svake godine selimo po naseljima. Prošle godine to je bilo u Župancu, ove godine je trebalo biti u Novom Selu Podravskom, kada Sveti Nikola dolazi na kočiji, s konjima. To je tradicija kod nas. No ove godine to nismo mogli organizirati pa smo to napravili s Osnovnom školom Veliki Bukovec financirajući poklone svoj djeci koji su im bili dodijeljeni od njihovih razrednika ili razrednica“, pojasnio je načelnik.

Dodajmo na kraju da su prigodnu naknadu, božićnicu, dobili i umirovljenici s područja Općine Mali Bukovec. Za sve koji imaju mirovinu manju od 1700 kuna iz općinskog je proračuna osigurano po 200 kuna. Ukupno je ovo pravo ostvarilo 197 umirovljenika.

„Nadam se da će ovi skromni pokloni u ovo vrijeme darivanja sve koji su ih primili razveseliti i biti im poticaj za darivanje i suosjećanje prema drugima, jer sada više nego ikada trebamo probuditi ljudskost jednih u drugima, i biti tu jedni za druge. Ljubav ovogodišnjeg Božića neka ispuni vaša srca radošću, suosjećanjem, mirom, utjehom i nadom, a u novoj 2021. godini svima najviše želim zdravlja i sreće!“, poručio je svima načelnik.


  mali_bukovec_1.JPG mali_bukovec_10.JPG mali_bukovec_11.JPG mali_bukovec_12.JPG mali_bukovec_2.JPG mali_bukovec_3.JPG mali_bukovec_4.JPG mali_bukovec_5.JPG mali_bukovec_6.JPG mali_bukovec_7.JPG mali_bukovec_8.JPG mali_bukovec_9.JPG