U srijedu, 26. srpnja 2017. godine u službenim prostorijama Općine Veliki Bukovec održan je sastanak predstavnika Općina Mali i Veliki Bukovec.

Tema sastanka bila je otvaranje podružnice Dječjeg vrtića „Krijesnica“ u Velikom Bukovcu. Inicijativa za ovakvu suradnju pokrenuta je još prilikom osnivanja Dječjeg vrtića „Krijesnica“ 2015. godine da bi Općine dvije godine kasnije postigle dogovor oko organizacije programa dječjeg vrtića u Velikom Bukovcu.

Općinsko vijeće Općine Mali Bukovec je na svojoj 4. sjednici održanoj 21. srpnja 2017. godine donijelo Odluku o osnivanju podružnice Dječjeg vrtića „Krijesnica“ u Velikom Bukovcu te je istu na održanom sastanku uručilo predstavnicima Općine Veliki Bukovec kako bi i njihovo predstavničko tijelo donijelo odgovarajuće odluke.

Proces registracije podružnice je pokrenut te se početak rada očekuje s početkom iduće pedagoške godine, a u podružnici će se izvoditi isključivo petosatni program, dok se djeca s područja obje Općine pod istim uvjetima i istoj cijeni u devetosatni program mogu upisivati u sjedište Dječjeg vrtića „Krijesnica“ Mali Bukovec.

Sastanak medjuopcinski 1