Mali Bukovec bogatiji je za vrijednu donaciju starinskih alata koju je obitelj Vjekoslava Potočnika donirala Udruzi obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec koja će ih u svom prostoru čuvati i izložiti.

Priča o početku stolarskog zanata na području općine Mali Bukovec vraća nas na kraj 19. i početak 20. stoljeća, kada je prvi stolar iz obitelji Potočnik izučio zanat kod grofa Draškovića. Otada se stolarsko umijeće na ovom području razvijalo, s 20-ak vještih stolara, a iz stolarske tradicije proizašle su i današnje poznate tvrtke – stolarije Pečenec i Jakopčin. Vjekoslav Potočnik nastavio je obiteljski stolarski posao te naslijedio radionu sa starinskim alatima koji su se koristili do razdoblja Drugog svjetskog rata. Ukupno 37 komada tog starinskog alata obitelj Potočnik darovala je Udruzi obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec.

Mala svečanost primopredaje održana je u prostorijama Udruge obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec, koja je ove godine obilježila 55 godina djelovanja, a čuvat će i izložiti ove starinske alate.

Na vrijednoj donaciji starinskih alata koji svjedoče o bogatoj prošlosti i tradiciji bukovečkog kraja obitelji Potočnik zahvalili su se načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković te predsjednik Udruge obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec Željko Panić.

omb_primopredaja_starinskih_alata_1.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_2.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_3.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_4.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_5.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_6.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_7.jpg omb_primopredaja_starinskih_alata_8.jpg